Hírek

2012.06.22. 18:15

Több munkahelyet akar a Fidesz-frakció

A Fidesz-frakció tagjai pénteki rendkívüli ülésükön megállapodtak abban, hogy egyetértenek a kormány törekvéseivel, és elfogadhatónak tartják a költségvetés sarokszámait.

BAMA

 A képviselőcsoport azonban célokat is megfogalmazott, Rogán Antal erről azt mondta, megrendeléseket adnak le a kormánynak.

A munka világát érintő pozitív változásokat várnak a kabinettől a költségvetés és az adójogszabályok megalkotásakor. A frakció három pontba szedte megrendeléseit. Az első az, hogy az 55 év feletti és a 25 év alatti dolgozókat, valamint a képzettséget nem igénylő munkaköröket betöltő embereket foglalkoztatóknak jelentős tehercsökkenést és adókedvezményt biztosítsanak a kidolgozott tervek. A frakcióvezető szerint a kényszer- és a kisvállalkozók terheit is enyhíteni kell. A harmadik megrendelés alapján egyes régióknak beruházási adókedvezményeket kellene nyújtani.

A Fidesz-frakció pénteken megfogalmazott igényeire a tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György, a nemzetgazdasági tárca vezetője hétfőn, a képviselőcsoport következő ülésén ad választ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva