Hírek

2012.07.24. 08:17

Cseh Laciék szerezhetik meg az első érmeket Londonban

Az olimpiát hivatalosan csak pénteken nyitják meg, a játékok már szerdán elkezdődnek. Úszóink szombaton akár meg is szerezhetik az első magyar érmeket.

MTI

A XXX. nyári olimpia megnyitó ünnepségére pénteken kerül sor, de a versenyek, pontosabban a labdarúgótorna mérkőzései már két nappal korábban, szerdán a női csoportmérkőzésekkel elkezdődnek Londonban. Ehhez csütörtökön csatlakozik a féri mezőny. Pénteken, még a londoni Olimpiai stadionban este fél nyolckor kezdődő megnyitó előtt az íjászatban is megkezdődik a versengés.



Szombaton már magyar olimpikonjaink is rajthoz állnak Londonban. Asztaliteniszben a selejtezőkben Pattantyús Ádám, Zwickl Dániel, valamint Tóth Krisztina kezdi meg szereplését.  Délelőtt a cselgáncsozók női mezőnyében a 48 kilogrammosok között Csernoviczki Éva lép tatamira.
Az evezősöknél a kormányos nélküli kettesek mezőnyében Simon Béla és Széll Domonkos ül hajóba. A férfi országúti kerékpáros mezőnyversenyben Lovassy Krisztián száll nyeregbe.

Már érmeket is osztanak szombaton úszásban, ahol Gyurta Dániel 100 métere mellen, Cseh László és Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen érdekelt. 100 méter pillangón Szilágyi Liliána, 400 méter női vegyes úszásban Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa, illetve a női 4x100 méteres gyorsváltónk lép rajtkőre.

Mohamed Aida az egyéni tőrözők között a negyeddöntőig menetelhet szombaton. A tornászok is megkezdik selejtezőiket, ahol Berki Krisztián és Hidvégi Vid kezdi meg londoni szereplését. Az ökölvívó Harcsa Zoltán a 16 közé jutásért lép ringbe szombaton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva