Hírek

2012.07.02. 12:11

Elnapolták az Egymásért Alapítvány büntetőperét

Elnapolta az Egymásért alapítvány ügyében milliárdos sikkasztással és hűtlen kezeléssel vádolt Földesi-Szabó László volt rendőr ezredes és társainak másodfokú büntetőperét a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn azért, mert Jakubinyi Róbert ausztriai elfogása, kiadatása és előzetes letartóztatásba helyezése miatt újra meg kell nyitni a bizonyítási eljárást.

MTI

A végzés szóbeli indoklása szerint miután Földesi-Szabó László védekezésében hivatkozott arra, hogy a vádbeli cselekmények elkövetésében Jakubinyi Róbertnek, egy másik eljárás gyanúsítottjának is jelentős szerepe volt, meg kell vizsgálni a Jakubinyi-ügyében keletkezett iratokat is.

Földesi-Szabó László az ellene folyó eljárásban tagadta bűnösségét, majd amikor a Fővárosi Bíróság 2010 decemberében első fokon hétéves szabadságvesztéssel sújtotta, ismeretlen helyre távozott, és csak fél év múlva sikerült letartóztatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva