Hírek

2012.07.12. 11:18

Fazekas Róbert nélkül a magyar olimpiai csapat

Leadta végleges, 158 főt tartalmazó nevezését a londoni olimpiára a Magyar Olimpiai Bizottság, amely Fazekas Róbert diszkoszvetőt nem nevezte.

MTI

A MOB csütörtöki tájékoztatása szerint szerdán véglegesítették a sportolók létszámát és regisztrálták az indulók adatait a londoni szervező bizottságnál. "Ezek alapján hatályba lépett a magyar olimpikonok nevezése és akkreditálása a londoni nyári játékokra. Mától a Magyar Olimpiai Csapat tagjai londoni résztvevőnek tekinthetőek".

Molnár Zoltán csapatvezető a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének, Gyulai Miklósnak az egyetértésével nem nevezte Fazekas Róbert diszkoszvetőt a londoni olimpiára. Így 19 magyar atléta vesz majd részt az olimpián. Gyulai hétfőn jelezte, hogy egy olimpiai A szintet teljesítő atléta fennakadt egy versenyen kívül elvégzett doppingellenőrzésen. Az A minta vizsgálata során sztanozolol nyomaira bukkantak a szakemberek. A versenyző - akinek korábban volt hasonló esete - kérte a B próba elvégzését, nevét a doppingeljárás lezárásáig nem hozzák nyilvánosságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva