Hírek

2012.07.13. 17:20

Hőség lesz, de markáns lehűlés követi

A várható hőség miatt szombatra nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton késő délután viszont az előrejelzések szerint egy markánsabb hidegfront éri majd el az országot, és többnapos lehűlést hoz.

MTI

A nagy meleg miatt Békés és Csongrád megyére szombatra másodfokú figyelmeztetést adott ki a szolgálat péntek délután. E szerint ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. Öt további megyében - Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya - a napi középhőmérséklet 25 fok felett várható, így ezekben elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Szombaton még 28-35 fokig emelkedhet a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő délután viszont eléri az országot egy hidegfront és ezt követően hűvösebbre, változékonyabbra fordul az idő. Szombaton és vasárnap még elszórtan lehetnek záporok, de heves zivatarok nem várhatók. Vasárnap 22-28 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Ehhez hasonló idő várható a jövő hét elején is, az elmúlt napokhoz képest hűvösebb, változékony, szeles lesz az időjárás.

Százmilliókban mérhető a korábbi hidegfront

A hazánkon nemrég átvonult hidegfront okozta viharok miatt százmilliós nagyságrendű kárbejelentések érkeztek a biztosítókhoz. A lakásbiztosításban piacvezető Aegonhoz 1200 kárbejelentés érkezett, a becsült kár 210 millió forint. A bejelentett károkból 500-at jégverés, 300-at villám, míg 200-at felhőszakadás okozott. Az Allianz 1900 kárbejelentést fogadott, 148 millió forint kárértékkel. A biztosító felhívja a károsultak figyelmét arra, hogy a vihar által megrongált tetőfedéseket ideiglenesen állítsák helyre, mivel kötelezettségük a kárenyhítés. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) pénteken délelőtt közölte, hogy a magyar biztosítókhoz június eleje óta mintegy 37 ezer - vihar miatti - kárbejelentés érkezett, a becsült kárösszeg pedig meghaladja a 2,8 milliárd forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva