Hírek

2012.07.17. 17:45

Letartóztatták az olasz mozzarellakirályt

Bűnszövetkezés vádjával az olasz rendőrség kedden letartóztatta az egyik legnagyobb dél-itáliai sajtgyártó vállalkozót, a mozzarellakirályként ismert Giuseppe Mandarát.

forrás: MTI

A hatóságok szerint Mandara a campaniai camorra bűnszervezetének tagja volt, a Casalesi klánhoz tartozott. Vállalkozását a szervezett bűnözés finanszírozta, és a mozzarellakereskedelem bevétele a camorra kasszáiba került. 

Mandarát termékhamisítással is vádolják: az általa bivalytejből gyártott, védett eredetű, tipikus campaniai mozzarella sajt nem minden esetben felelt meg az élelmiszerbiztonsági követelményeknek.

A "Bufalo" (Bivaly) fedőnevű akcióban a hatóságok lefoglalták a campaniai Mondragonéban a Mandara cég központi üzemét százmillió eurónak megfelelő más vagyontárgyakkal együtt.

A Mandara gyár a legismertebb mozzarellaüzem Olaszországban, a legnagyobb Campaniában. Napi kétszáz mázsa mozzarellát szállít Olaszországon kívül külföldre, az Egyesült Államokba, Oroszországba, Japánba és Új-Zélandra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva