Hírek

2012.07.14. 18:27

Megvan az Aranykéz utcai robbantás felbujtója?

Öt embert fogott el 1990-es években elkövetett emberölések felderítésével összefüggésben a Terrorelhárítási Központ szombaton.

MTI

Az elfogott emberek egyike Portik Tamás, az 1990-es évek olajmaffia-botrányainak egyik kulcsszereplője, akit a Hír TV és a NOL meg nem erősített értesülése szerint az Aranykéz utcai robbantásos merénylet lehetséges felbujtójaként vettek őrizetbe. A TEK több budapesti és vidéki helyszínen összehangolt akció keretén belül intézkedett, és elfogott, majd előállított öt embert.



Az elfogások "az 1990-es években elkövetett emberölések felderítésével összefüggésben" történtek, melyek nyomozását az NNI Kiemelt Nyomozó Csoportja végzi - olvasható a közleményben, amelyben tudatják, hogy az őrizetbe vettekkel szemben az NNI emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.
  
Az öt ember egyike Portik Tamás, akiről a Heti Válasz Online azt közölte szombat reggel, hogy elfogták az 1990-es évek olajmaffia-botrányainak egyik kulcsszereplőjét. A Hír TV és a NOL hivatalosan meg nem erősített értesülése szerint Portikot az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet lehetséges felbujtójaként vették őrizetbe. 1998. július 2-án Budapest belvárosában, az Aranykéz utca 2. számú ház előtt parkoló Polski Fiat gépkocsi alatt nagy erejű pokolgép robbant; négy ember meghalt, huszonöten megsérültek, köztük külföldi állampolgárok is. A merénylet célpontja és egyik áldozata Boros Tamás vállalkozó volt. Borost a rendőrség koronatanúként tartotta számon az olajmaffiaügyben. Ez volt Magyarországon az első eset, hogy vétlen emberek is áldozatul estek alvilági leszámolásnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva