Hírek

2012.09.01. 15:19

A Jobbik folytatná az elszámoltatást

A Jobbik szerint a kormány megbukott elszámoltatásból, a párt ezért továbbra is követeli a 2002 és 2010 közötti időszakra vonatkozó számonkérés folytatását.

MTI

Gaudi-Nagy Tamás szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: bár Budai Gyula elszámoltatási biztos mandátuma lejárt, a Fidesz pedig sikeresen lezárt számonkérésről beszél, az ellenzéki párt szerint azonban "a kormány megbukott elszámoltatásból".    

A politikus a sikertelenség bizonyítékának tartja, hogy "a nyolcéves országvesztő időszak bűncselekményeiért felelős egyetlen miniszter, állami vezető és haszonélvező sem került rács mögé", a felelősségre vonást megúszó MSZP és a gyurcsányisták pedig szerinte egyre "szemtelenebbek".      

A képviselő úgy véli: a kormány "nem mutogathat a rendőrségre és az ügyészségre", mivel a rendőrség a kabinet irányítása alatt működik, az ügyészség élén pedig a Fidesz-KDNP által 2010-ben kilenc évre megválasztott Polt Péter áll. 

  

A párt követeli "a nemzeti vagyont megkárosító szocialista-liberális vezetők" megbüntetését és az "elorozott nemzeti vagyon visszaszerzését". A Jobbik az elszámoltatás felgyorsítása érdekében speciális ügyosztályokat hozna létre a rendőrségen és az ügyészségen belül, és új elszámoltatási biztost nevezne ki.      

Gaudi-Nagy Tamás közölte azt is: a Jobbik a jövőben újabb feljelentéseket tesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva