Hírek

2012.09.07. 10:45

Blokádra készül a Roma Gárda

Roma Gárda néven önvédelmi egyesület alakult Pécsett. Az egyesület vezetőjét már őrizetbe is vették, aztán az éjszakai órákban szabadon engedték.

Az egyesület vezetője, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferenc elmondta, a fenyegetettségben élő kisebbség érdekében kívánnak fellépni. Bagó az egyesület nevében kezdte meg a toborzást és a pénzgyűjtést, állítása szerint felhívására már több ezren jelentkeztek. Céljuk, hogy akár fegyverrel is, de megvédjék magukat a rasszista támadások ellen.



Az idegen légiót is megjárt férfi büntetett előéletű, többek között gyilkossági kísérletért miatt volt börtönben. Az egyesület ügyében már a rendőrség is vizsgálódik.

Közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésének vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a rendőrség szerdán. Kommandósok csütörtök este elfogták és őrizetbe vették Bagó Ferencet, majd az éjszakai órákban szabadon engedték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva