Hírek

2012.09.11. 10:25

Külügyminisztérium: a tragédia soha ne ismétlődjön meg!

Magyarország a demokratikus országok közösségének tagjaként, szövetségeseivel és más, hasonlóan gondolkodó partnerekkel elkötelezetten dolgozik azon, hogy 2001. szeptember 11. tragédiája soha ne ismétlődhessék meg.

MTI

A Külügyminisztériumnak a terroristatámadás évfordulóján, kedden az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Magyarország osztozik azokban a törekvésekben, amelyek a szélsőséges, militáns és elnyomó eszmék visszaszorítására irányulnak, és a világ különböző pontjain kiveszi részét azokból az erőfeszítésekből, amelyek egy jobb, stabilabb világ megteremtését, a szélsőségesség kiváltó okainak visszaszorítását szolgálják.

A minisztérium emlékeztetett: tizenegy évvel ezelőtt Magyarország egyik legszorosabb szövetségesét, az Egyesült Államokat brutális terrortámadás érte, amely a New York-i Világkereskedelmi Központban, a washingtoni Pentagonban és a Pennsylvania állambeli Shanksville közelében ártatlan emberek ezreinek halálához vezetett.

A tragédia évfordulója felidézi a szélsőségesség és intolerancia szörnyű következményeit, de a United Airlines 93-as járatának történetével az emberi hősiesség jelképévé is vált - tették hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva