Hírek

2012.09.16. 09:51

Megkezdődött a mobilitási hét

Vasárnap kezdődött az európai mobilitási hét programsorozata az ország több városában; az utolsó napon, szeptember 22-én tartják a fővárosban az autómentes napot az Andrássy úton.

MTI

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint az egyhetes kampány célja, hogy ösztönözze az önkormányzatokat a fenntartható közlekedést szolgáló intézkedések bevezetésére, és a gépkocsit helyettesítő járművek használatára hívja fel a figyelmet.

Nemzetközi összehasonlításban kimagasló a hazai települések
részvételi aránya, Spanyolország és Ausztria után a harmadik helyen áll Magyarország: több mint száz önkormányzat jelezte, hogy csatlakozik a programokhoz.

A fővárosban vasárnap a kelenföldi villamosremíz nyílt napjával kezdődik a programsorozat, hétfőn tartják a közösségi közlekedés napját; ekkor a résztvevők a tömegközlekedést használva közlekedési és városismereti vetélkedőn vesznek részt. Kedden szakmai konferenciát tartanak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által koordinált Futár forgalomirányítási projekttel kapcsolatban, szerdán pedig a hajózás napja alkalmából a BKK új hajójáratait népszerűsítik.

Csütörtökön a "Mozdulj!" nap alkalmából kerékpáros közlekedésbiztonsági, valamint családi programokat tartanak a Városligetben, a Közlekedési Múzeumnál. Pénteken a gyalogosoké lesz a város, a mobilitási hét résztvevői Budapest egy-egy pontját keresik fel.

A rendezvénysorozat záró programja a szombati autómentes nap az Andrássy úton, amelyet pénteken 20 órától a vasárnap hajnali BKV-üzemkezdetig lezárnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva