Hírek

2012.10.20. 19:00

Régi-új elnök a HÖOK élén

Ismét Nagy Dávid jelenlegi elnököt választotta meg vezetőjévé a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati debreceni tisztújító közgyűlésén.

mti

Nagy Dávidot, aki egyedüli jelölt volt a posztra elmondta, 346 igen, és 4 nem szavazattal választották meg újabb két esztendőre, 2013. január 1-jétől. A győri Széchenyi István Egyetem hallgatója közölte: elnökhelyettessé ismét Körösparti Pétert választották, és döntöttek a kilenc elnökségi tagról is.
   


A régi-új elnök az elmúlt két évet értékelve kiemelte, hogy számos méltatlan és indokolatlan kormányzati lépést sikerült megakadályozniuk. Példaként említette, hogy sikerült meggátolniuk a vizsgaalkalmak, a tantárgyfelvételek számának drasztikus csökkentését, illetve a hallgatók elbocsátásának megkönnyítését. Siker koronázta azon törekvésüket is, amely a képviseleti jogok megőrzésére irányult. A következő időszak kihívásai között említette a hallgatói szerződés intézményével kapcsolatos tennivalókat és a keretszámok csökkentését. Mint mondta, ismerik az ideológiát, de úgy gondolják, hogy ezen lépések mögött csak gazdasági megfontolások állnak.
   
Nagy Dávid közölte: a felméréseket, közvélemény-kutatásokat készítenek a hallgatói térítések, juttatások ügyében és a hallgatói megélhetésről. Adatokkal és tényekkel kívánják alátámasztani, hogy nem jó az az út, amelyet a kormány a felsőoktatásban követ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva