Hírek

2012.10.16. 22:49

Törökverés a Puskás-stadionban

A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte kedden Törökországot a Puskás Ferenc Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában feljött a második helyre.

Nem kezdődött jól magyar szempontból a selejtező, az első negyed órában a törökök azt csináltak a pályán, amit csak akartak. A 22- percben Mevlüt közelről talált egy szép baloldali akció után a kapuba (0-1).

A félidő derekára felébredt a magyar csapat, egyre több támadást vezethettünk, s a fölényt is sikerült állandósítani a pályán. Koman egy beadása után Szalai zavarta jól a török kapust, akin a kapuba pattant a beívelés a 32. percben (1-1).

A második félidő magyar fölénnyel kezdődött, amit két gólra sikerült átváltani. Egy tökéletesen kivitelezett akció után Szalai kotorta be a labdát közelről a vendégek kapujába (2-1) a 49- percben. Nem sokkal később, az 57 percben egy kiugratás után Koman kerülhetett volna ziccerbe 12 méteren a kaputól, de Altrintop buktatta a középpályást. A büntetőt Gera értékesítette magabiztosan (3-1).

Egervári Sándor csapata négy meccsen szerzett kilenc pontjával, a románokat jobb gólkülönbséggel megelőzve a csoport második helyén áll a vb-ezüstérmes és százszázalékos hollandok mögött.

Magyarország – Törökország 3-1 (1-1)

Gól: Koman (31.), Szalai (50.), Gera (57., 11-esből), illetve Erdinc (22.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva