Hírek

2012.10.06. 09:51

Vettelé a pole Szuzukában

A Red Bull-lal versenyző Sebastian Vettel indulhat az élről a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei 15. futamán, a Japán Nagydíjon.

mti

A szombati időmérőn a német vb-címvédő mögött csapattársa, az ausztrál Mark Webber lett a második, a brit Jenson Button (McLaren) pedig a harmadik, utóbbit azonban szabálytalan sebességváltó-csere miatt öt pozícióval hátrébb sorolták. Button "visszaesése" nyomán a japán Kobajasi Kamui (Sauber) rukkolt előre harmadiknak, a francia Romain Groisjean (Lotus) pedig negyediknek.


   
A pontversenyben éllovas, kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Ferrari), aki a pályán a hetedik időt érte el, a harmadik sorból startolhat el a GP-n. A legrosszabbul az idény végén visszavonuló, hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes) járt, aki - az előző, Szingapúri Nagydíjról magával hozott büntetés miatt - végül is csak a 23. lett, így az utolsó sorból indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva