Hírek

2012.11.05. 07:59

Biszku háza előtt demonstrált a Jobbik

Biszku Béla volt belügyminiszter budapesti háza előtt tüntetett a Jobbik vasárnap este a "kommunista luxusnyugdíjak" megvonásáért.

mti

A megmozduláson mintegy százan jelentek meg, és gyertyákat gyújtottak a ház előtt. Novák Előd, a Jobbik alelnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, minden gyertya egy olyan emberért ég, aki a november 4-ét követő megtorlásokban vesztette életét, ők mintegy négyszázan lehetnek. Hozzátette: nem elég, hogy elszámoltatás nem történt, a "luxusnyugdíjakat" is folyósítják, és Biszku Béla is ilyen ellátásban részesül.



Biszku Béla ellen - aki az 1956-os forradalom leverése után az állampárt, az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottságának, majd Politikai Bizottságának tagjaként, 1957 és 1961 között belügyminiszterként a megtorlások egyik irányítója volt - több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészségen van folyamatban büntetőügy. Biszku Béla ellen jobbikos képviselők tettek feljelentést

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva