Hírek

2012.11.30. 12:42

Eladja az E.ON az MVM-nek a gázüzletágat

Orbán Viktor miniszterelnök és Johannes Teyssen, az E.ON elnök-vezérigazgatója pénteken szándéknyilatkozatot írt alá az Országházban az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeinek átruházásáról az MVM-re - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

mti

A közlemény szerint az ügyletre egy ez év december 15-ig véglegesítendő és legkésőbb 2013. január 31-ig aláírandó részvény-adásvételi szerződés keretében kerül sor.
   


Magyarország energiapolitikájában a tartós ellátásbiztonság megteremtésére törekszik, ennek megfelelően érdekelt abban, hogy az állami MVM Csoport révén tevékenységét a földgáz-kereskedelem területén bővítse és a földgáztárolás területére is kiterjessze.

A szándéknyilatkozat aláírói az évtizedes hagyományokon alapuló és kölcsönösen gyümölcsöző magyar-német gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok jegyében kifejezték szándékukat, hogy jóhiszemű, a felek érdekeit kölcsönösen szem előtt tartó tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeit kölcsönösen előnyös feltételek, illetve a felmerülő kockázatok felek által elfogadható kezelése mellett átruházzák az MVM-re.

Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 25-én egy Kőszegen megrendezett közéleti rendezvényen mondta azt, hogy "pillanatokon belül visszavásároljuk az E.ON-t a németektől".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva