Hírek

2012.11.24. 12:22

Elhunyt Larry Hagman, a Dallas Jockeyja

81 éves korában elhunyt Larry Hagman, a Dallas című amerikai filmsorozat Jockey Ewingja.

origo.hu

Larry Hagman november 23-án, péntek délután halt meg egy dallasi kórházban, családja körében, rosszindulatú daganatos megbetegedés okozta szövődmények következtében - közölte a Dallas Morning News című lap a színész családjára hivatkozva.

Torokrákja volt, de a 90-es években májrákban és májzsugorodásban is szenvedett, ami évtizedekig húzódó alkoholizmusának következménye volt. 1995-ben májátültetésen esett át, 2003-ban új májának egy részét eltávolították.

Folytatódik a Dallas, de Jockey nélkül

Tíz rész volt tehát a Dallas (újabb) első évadja, amely az USA-ban és itthon is hatalmas publicitást kapott, mert sokban különbözött az elmúlt években elszaporodott tévés remake-ektől. Főleg abban, hogy nem is remake volt, hanem a történet folytatása két évtizeddel a vége után, másrészt nem követte el a gyorsan bukó, vadonatúj Charlie angyalai és a szintén felújított, majd szépen árokba hajtott Knight Rider hibáit (de lehetne említeni a 2005-ös Kojak-sorozatot, amely egy évadot élt meg összesen Ving Rhames főszereplésével, vagy a 2009-ben rajtolt Melrose Place-t, amely szintén egy szezont bírt ki, majd szépen kifulladt).

A minőség nem, de a nézettség erősen esett azonban itthon. Talán azt elégelték meg a hazai nézők, hogy minden rész arról szól, hogy ki kit ver át jobban: amikor azt gondolná a tévéző, hogy a rafinált Johnny mindenkit csúnyán rászedett, akkor kiderül, hogy Jockey még nagyobb játékos, majd rájön, hogy vannak még fordulatok. A széria itthon 1 millió 234 ezer nézővel nyitott, a rajtnál ott tolongtak a régi hívek és a hangos kampányra odasereglett, új nézők is, akik a kilencvenes években nem ültek annyit a tévé előtt. A második rész aznap 1 millió 81 ezer nézőt érdekelt, egy héttel később 953 ezren voltak, majd leesett a nézettség 800 ezer alá, és ott is maradt már végig. Kereskedelmi tévének persze a 18-49-es célcsoport számít, ott a kezdeti 28,8-ról csúszott le a közönségarány előbb 23-ra majd 20-ra. Az utolsó részt 758 ezren látták a teljes lakosságból, és 18,4 százalékkal ment a kereskedelmi célcsoportban.

És a folytatás? Az idén júniusban a TNT - az amerikai tévécsatorna, amely finanszírozta a Ewingok visszatérését - bejelentette, hogy megrendelte a második évadot is, 15 rész még biztosan lesz. Az amerikai premier 2013 január 28-án várható, mi pedig valószínűleg a jövő év második felében az RTL Klubon vagy az RTL II-n láthatjuk megint az egymást rendszeresen árverő családtagokat. Kérdés, Jockey nélkül mennyire tud érdekes maradni a széria, illetve hogyan írják bele Hagman halálát a történetbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva