Hírek

2013.01.22. 09:19

A NAV csaknem 90 millió forintos bírságot szabott ki

A karácsonyi ellenőrzési akcióban 22 üzlet bejáratára került lakat 12 napra, egy üzlet pedig 30 napig nem fogadhatja vásárlóit.

MTI

Az ellenőrök jártak karácsonyi vásárokon, üzletközpontokban, fenyőfaárusoknál, és még ünnepi koncertre is eljutottak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

A közép-magyarországi régióban az ellenőrzések 30 százalékában tártak fel hiányosságokat a revizorok, ami némi javulást mutat. Ennél valamivel jobb a helyzet az ország nyugati részén, ahol kevesebb szabálytalankodó akadt fenn a rostán. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében viszont az esetek 40 százalékában akadt dolguk az ellenőröknek. A dél-alföldi régió a szabálytalanul foglalkoztatottak miatt lógott ki a sorból, a 48 ellenőrzésből 28 alkalommal kellett bírságolni.

Új tapasztalat, hogy több vállalkozó használ két kasszát. A számla vagy nyugta nélküli bevétel a nem hivatalos pénztárba kerül, így a hivatalos pénztár készpénzkészlete egyezni fog a bizonylatokkal rekonstruálható forgalommal, illetve nyitókészlettel. Ezt a pénztárleltárral kimutatható készpénztöbblet kivédésére dolgozták ki a kereskedők - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva