Hírek

2013.01.09. 17:07

Egy felfújható gömbben zuhant a halálba

Egy zorb gömbben ketten indultak lefelé egy észak-kaukázusi havas lejtőn, amikor szakadékba zuhantak és egyikük meghalt.

liveinfo

A 27 éves Denisz Burakov és barátja január 3-án extrém kalandra vállalkozott: egy észak-kaukázusi síparadicsom havas lejtőjén egy háromméteres felfújható gömbbe szíjazva gurultak le. Az izgalmas kaland azonban katasztrófába torkollott, a zorb nevű műanyag gömb ugyanis letért a kijelölt pályáról és egy szakadékba zuhant. A tragédiát Burakov egyik barátja rögzítette.

A zorb üzemeltetői hamar észrevették, hogy a gömb rossz irányba halad, de már nem tudták megfékezni az utasok nélkül is 70 kilogramm súlyú golyót, így a zorb végül egy szakadékban landolt, zuhanás közben pedig több sziklának is nekicsapódott.

A gömböt egy kilométerre egy befagyott tó jegén találták meg. Mikor a mentők megérkeztek mindkét férfi életben volt, de Burakov már a kórházba szállítás közben belehalt nyaksérülésébe. 33 éves barátja agyrázkódást és számos más sérülést szenvedett, de már elhagyhatta a kórházat.

A Zorb új-zélandi kifejlesztői az eset után kikeltek az olcsó utánzatokkal dolgozó emberek ellen. A cég állítása szerint ugyanis sokan használnak olcsóbb anyagokból készült utánzatokat, emellett két ember szállítása a sporteszközben balesetveszélyes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva