Hírek

2013.06.09. 16:18

Az egyik ház garázsából tört fel a Duna

Elárasztotta a százhalombattai Hajós utcát az egyik házból feltörő Duna.

MTI

Egy százhalombattai ház pinceszinten lévő garázsának vízvezetékén feltört a Duna, majd a víz elárasztotta az egész házat, illetve az utcát is, de azóta "megfogták" - közölte a város polgármesteri hivatalának szóvivője vasárnap délután az MTI-vel.

Nyilas Hajnalka elmondta, hogy az óvárosi, Hajós utcai ingatlanból az utcára kiömlő víz miatt veszélyhelyzet alakult ki, de gyorsan megoldották a problémát. Úgynevezett kazettás-zsilipes módszerrel kiegyenlítették a vízszintet, majd homokzsákokkal körberakták a házat, ahonnan a lakók még időben ki tudtak jutni.

Az utca többi házában élőket már nem fenyegeti veszély, a közműveket is helyreállították, és a kifolyt víz mennyisége is csökkenőben van - tette hozzá a szóvivő.

A település vezetése ismételten kéri a lakosságot, hogy ha ingatlanjaikon feltörő vizet észlelnek, az eseményt azonnal jelezzék az ügyfélszolgálati elérhetőségeken. Semmiképpen ne próbálják meg önállóan elhárítani a veszélyt, például ne szivattyúzzanak - hangsúlyozta Nyilas Hajnalka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva