Hírek

2013.07.22. 10:10

Bármelyik pillanatban megszülethet a trónörökös

Kórházba vitték Katalin hercegnőt, akinél ma reggel megindult a szülés. A St. Mary kórház előtt rengetegen várják a trónörökös világrajövetelét.

mti

Történelmi pillanat ez, hiszen Vilmos herceg gyermeke válthatja majd idővel apját a trónon, megelőzve ezzel nagybátyját, Harryt.
A születendő baba, idővel Nagy Britannia és másik tizenöt ország – köztük Kanada és Ausztrália – uralkodója lehet majd. 



A hercegnő az észak-londoni Paddington kerület St. Mary''s kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján tartózkodik, ahová férjével együtt autón érkezett. Az újszülött világra jövetele pillanatában a harmadik helyet foglalja el a brit trónutódlási sorban, és édesapja után az Egyesült Királyság uralkodója lesz, függetlenül attól, hogy fiúnak vagy leánynak születik. A gyermek saját nagybátyját, Harry herceget, Vilmos öccsét utasítja egy hellyel maga mögé a trónöröklési sorrendben.


   
A hercegi utód a jelenlegi uralkodó, a 87 esztendős II. Erzsébet királynő harmadik dédunokája lesz, de az egyetlen, aki reális eséllyel követi majd őt a trónon. A királynő után elsőszülött fia, Károly trónörökös, Károly után Vilmos, Vilmos után pedig a hercegi házaspár elsőszülöttje ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

A Kensington-palota hétfőn közölte, hogy Katalin orvosai természetes szülésre készülnek, ugyanakkor a gyermek megszületéséig további hivatalos információ nem várható.
Ugyanebben a londoni kórházban született 1982. június 21-én Vilmos herceg is, aki 16 órával az után jött a világra, hogy édesanyját, Diana hercegnőt beszállították a szülészeti klinikára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva