Hírek

2013.07.23. 07:55

It's a boy - London ünnepel

Tízezrek ünnepelték London utcáin kedd hajnalban Vilmos cambridge-i herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének - Nagy-Britannia majdani uralkodójának - előző este bejelentett világra jöttét.

mti

Az egyelőre csak "Baby Cambridge" néven emlegetett, 3800 grammos súllyal született fiúgyermek és édesanyja a Kensington-palota - a házaspár londoni rezidenciája - által kiadott hivatalos közlemény szerint jól van, és "éjszakára" a londoni St. Mary''s kórházban marad.
A közlemény nem részletezi, hogy a hercegnő és elsőszülöttje hány éjszakát tölt a kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján, amely az első éjszakáért 6265 fontot (2,2 millió forintot), minden további éjszakáért 2200 fontot (750 ezer forintot) számláz. Így ha Katalin hercegnő a brit orvosi gyakorlatban szokásos három éjszakát tölti el a szülészeten, a hercegi házaspár több mint tízezer fontos költségre számíthat.



A néhai Diana hercegnő, Vilmos 1997-ben elhunyt édesanyja, aki ugyanebben a kórházban hozta világra Vilmost és öccsét, Harry herceget is, mindazonáltal Vilmos születése után már 21 órával hazatérhetett. Vilmos herceg a kisfiú megszületése utáni nyilatkozatában közölte, hogy ő és Katalin nem is lehetnének boldogabbak.
   
Katalin szülésénél azonban az orvosok mellett csak Vilmos volt jelen, és amikor a gyermek megszületett, a házaspár - mielőtt még értesítették volna a királyi családot - egy órát hármasban töltött elsőszülöttjével.    
A londoni parlamenttel szemközt, a Temze partján emelkedő 135 méter magas óriáskerék, a London Eye szerkezetét különleges fényszórók öltöztették a brit nemzeti lobogó piros-fehér-kék színeibe, a majdani uralkodó érkezését pedig 41 ágyúlövés üdvözli kedden a londoni Hyde Parkban, további 62 a Tower erődje mellett.
A keddi brit lapok természetesen első oldalukon, hatalmas betűkkel szedett szalagcímekben adják hírül a jeles eseményt. A legnagyobb példányszámú bulvárlap, a The Sun kedden a "The Son" - "A Fiú" - címmel jelent meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva