Hírek

2014.01.06. 10:31

Az állam környékezi a Raiffeisen-t és az Erstét

Vételi ajánlatot kapott az osztrák Raiffeisen Bank magyar leányára az állami résztulajdonban lévő Széchenyi Kereskedelmi Banktól - szemlézte a Magyar Hírlap információját az Index. A lap úgy tudja az Erste magyarországi érdekeltségét szintén megszerezheti az állam.

Index/MH

A lapinformáció szerint a Széchenyi Bank már ajánlatot tett a magyar Raiffeisenre, ahol vizsgálják az értékesítés lehetőségét. A magyar állam tavaly szerzett 49 százalékos részesedést a Széchenyi Bankban.

Mint ismert, tavaly év végén Matolcsy György jegybankelnök azt jósolta, hogy négy külföldi tulajdonú nagybank vonulhat ki Magyarországról a következő fél-másfél évben.

Az Erste Bank elkötelezett a magyar piac és magyarországi ügyfelei mellett – közölte az Erste Bank Hungary Zrt. hétfőn a hvg.hu-val a Magyar Hírlapban megjelentekre reagálva. Az Erste hétfőn kiadott közleménye azt írja, a tulajdonos bízik az Erste Bank Hungary Zrt. menedzsmentjében és abban, hogy a magyarországi leányvállalat megújulását célzó üzleti stratégia sikeres megvalósításával a bank belátható időn belül ismét nyereségesen működik majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva