Hírek

2014.01.08. 10:26

KSH: 3,5 százalékkal bővült az ipari termelés novemberben

Az ipari termelés 3,5 százalékkal haladta meg tavaly novemberben a megelőző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes adatokat szerdán. A munkanaphatástól megtisztított index 5,8 százalékos növekedést jelzett tavaly novemberben, amely megközelíti az előző havi, 6 százalékos bővülést.

MTI

Az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal csökkent az ipari termelés novemberben a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok szerint.

Schindele Miklós, a KSH főosztályvezető-helyettese az adatok ismertetésekor elmondta: a havi szintű kisebb csökkenést az okozhatja, hogy a járműgyártásban regisztrált dinamikus szeptemberi bővülés október-novemberben kicsit kisebb volt, így az ipari termelés dinamikája is visszaesett kissé a kiugró októberi 6 százalékos növekedés után.



Elemzők korábban arra számítottak, hogy 7-8 százalékot is elérhet az ipari termelés növekedése a múlt év negyedik negyedében. 2013 első tizenegy hónapjában 0,9 százalékkal bővült az ipari termelés 2012 azonos időszakához képest.
A KSH január 14-én teszi közzé a részletes novemberi ipari termelési adatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva