Hírek

2014.01.08. 12:42

Mennyivel ment Schumacher? Az ügyész sem tudja

Michael Schumacher egy, a pályától nyolc méterre található sziklába verte be a fejét, derült ki a nyomozást vezető francia ügyészség szerdai sajtótájékoztatójából.

Index.hu/Sport Géza

– A hétszeres F1-világbajnok a balesete előtt két pálya kereszteződéséhez ért, a piros pályán folytatta az útját, aztán erről letért, és akadt bele a léce egy sziklába, így elesett – áll az Index.hu tudósításában. – Azt is megállapították, hogy nem a felszerelése okozta a balesetet, bár van egy nagyobb karcolás az egyik síléc alján, de ezt az a szikla okozta, ami megdobta.
Azt egyelőre nem lehet tudni, milyen sebességgel haladt a baleset előtt, a felvétel alapján éppen kanyarodott, hogy csökkentse a sebességét. Úgy tűnik, hogy nem ment különösebben gyorsan, a felvétel alapján az is egyértelmű volt, hogy Schumacher jól síel.



Korábban felmerült, hogy van még egy videó is a balesetről, amit egy másik síelő készített, ezt a hatóságok most cáfolták. A fejkamerás felvétel, amit tíz nap alatt még nem elemeztek ki, tökéletes minőségű, sokat segíthet a baleset körülményeinek kivizsgálásában, hangzott el a tájékoztatón.
A nyomozást vezető Patrick Quincy ügyész szerint a francia sípályákon van néhány egyedi szabály, ám az eddigiek alapján nem tűnt úgy, hogy ezeket Schumacher komolyabban megszegte volna. Az is elhangzott, hogy évente ötven súlyosabb baleset történik azon a környéken, ahol Schumacher balesetet szenvedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva