Hírek

2014.06.10. 15:39

A GVH lezárta az EH-SZER Kft. elleni eljárást

A Gazdasági Versenyhivatal az EH-SZER Energetikai és Távközlési Hálózatépítő és Szerelő Kft. és az E.ON Hungária Energetikai Zrt. kötelezettségvállalásának elfogadásával lezárta a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt indult eljárást

BAMA

A versenyhivatal azért indított eljárást, mert a rendelkezésére álló információk alapján az E.ON Hungária Energetikai Zrt. irányítása alá tartozó E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (E.ON TITÁSZ) a közvilágítási berendezések üzemeltetésének és karbantartásának bérbeadása során olyan magas használati díjakat állapított meg harmadik felekkel szemben, amelyek ellehetetlenítik, hogy további vállalkozások lépjenek be az üzemeltetési és karbantartási piacra.

A vizsgálat során felmerült továbbá, hogy a közvilágítási hálózatok aktív elemeinek (fényforrások és lámpatestek) üzemeltetésével és karbantartásával foglalkozó EH-SZER Kft. mint az E.ON elosztói engedélyesek tulajdonában lévő közvilágítási elemek vagyonkezelője, a karbantartási és bérbeadási díját olyan módon állapította meg, hogy az alkalmas lehet a versenytársak piacra lépésének korlátozására.

A GVH a vizsgálat során feltárt versenyproblémák kezelésére megfelelőnek találta az EH-SZER Kft. és az E.ON Hungária Energetikai Zrt. által tett vállalásokat. Ezekben meghatározták egyebek közt a közvilágítási aktív elemek használatáért felszámítható díjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva