Hírek

2014.06.12. 11:06

A minisztérium elítélte a Karacsi repülőtér elleni támadást

A Külgazdasági és Külügyminisztérium határozottan elítélte a múlt vasárnap Pakisztánban a Karacsi nemzetközi repülőtér ellen elkövetett támadást.

BAMA

A tárca csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: megdöbbenéssel értesültek a tíz felfegyverkezett merénylő által számos ártatlan ember életét követelő támadásról, amelyért a Pakisztáni Talibán vállalta a felelősséget.   

A terrortámadást akkor hajtották végre, amikor a pakisztáni kormány hatalmas erőfeszítéseket tesz a konfliktusok tárgyalásos, békés rendezésére - emelte ki a minisztérium, amely "mély együttérzését fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak és sérültjeinek".    

A Külgazdasági és Külügyminisztérium minden terrorista cselekedetet elutasít - hangsúlyozták, hozzátéve: "Magyarország megerősíti, hogy támogatja a pakisztáni kormány terrorellenes küzdelmét, amelynek célja a stabilitás és fejlődés feltételeinek megteremtése".    

A 18 milliós Karacsi nemzetközi légikikötőjének egyik utasterminálját egy állig felfegyverzett, tíztagú csoport támadta meg múlt vasárnap. Az automata fegyverekkel, gránátokkal és rakétavetőkkel felszerelkezett emberek több órán át tűzharcot vívtak a rendfenntartó erőkkel. Az összecsapásban valamennyi támadó életét vesztette. A hatóságok még kedden is újabb áldozatait találták meg ennek a támadásnak: hét elszenesedett holttestre bukkantak az utasváró romjai között. A terrorakcióban a tíz támadóval együtt 36 ember vesztette életét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva