Hírek

2014.06.13. 06:54

Ma kezdődik a miskolci operafesztivál

Mától ismét az opera fővárosa lesz Miskolc: megkezdődik az idei Bartók+ fesztivál, amelyen opera-ősbemutató is várja a közönséget.

BAMA

A 2001-ben életre hívott rendezvényen, amely a világ egyik legnagyobb Bartók-fesztiváljává nőtte ki magát, a klasszikus Bartók-repertoár mellett gyermekprogramok, kórusestek, irodalmi, képzőművészeti bemutatók és könnyűzenei koncertek is gazdagítják a kínálatot.   

A június 22-ig tartó fesztiválon láthatja a közönség Selmeczi György Bizánc című operájának ősbemutatóját, és a neves filmzeneszerző, Nino Rota Milliomos Nápoly című darabjának magyarországi bemutatóját.   

Az egyik idei sztárvendég Robert Dean Smith amerikai tenor lesz, aki Erich W. Korngold A halott város című operájában lép színpadra a debreceni Csokonai Nemzeti Színház vendégjátékában. A Budapesti Operettszínház két kortárs magyar kisoperával vendégszerepel Miskolcon: Dubrovay László Váltságdíj és Vidovszky László Nárcisz és Echo című operáját egy estén mutatják be "Férfiak célkeresztben" mottóval.   

A szélesebb közönséget célozza a "Legyen az opera mindenkié!" szlogennel hirdetett, ingyenes szabadtéri operaelőadás, amelyen Verdi Aidáját adják elő a Magyar Állami Operaház és a Bartók+ operafesztivál koprodukciójaként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva