Hírek

2014.06.02. 08:39

Magyar rendőrök a tengerparton

Idén júliustól két hónapon át ismét járőröznek magyar rendőrök Horvátországban, az Adriai-tenger partján, hogy főként Zára (Zadar) térségében segítsék a magyar turistákat – közölte az MTI megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

MTI

Az ORFK és a horvát rendőrség képviselőinek megállapodása alapján július 1-je és augusztus 31-e között teljesítenek szolgálatot magyar rendőrök a tengerparton. A magyar turistákkal kapcsolatos rendészeti feladatokat az idén havi váltásokban két-két rendőr látja majd el.

Az Adriára érkező rendőrök közül ketten a Készenléti Rendőrség állományához tartoznak, egy-egy társuk pedig a Budapesti és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon dolgozik, közrendvédelmi vagy bűnügyi területen tevékenykednek. Az Adriai-tengernél önálló intézkedési joguk nincs, feladataikat a hatályos horvát jogszabályok szerint a horvát rendőrök irányításával és kíséretében látják el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva