Hírek

2014.08.05. 08:44

A Mol átveszi a Lukoil csehországi kiskereskedelmi hálózatát

A Mol-csoport megállapodást írt alá a Lukoillal a vállalat kiskereskedelmi hálózatának átvételéről Csehországban, a tranzakció lezárását, illetve a nemrég bejelentett Eni tranzakció lezárását követően a csoportnak 318 benzinkútja lesz Csehországban.

BAMA

Az olajipari vállalat közleménye szerint a Lukoil 44 töltőállomásból álló csehországi hálózatának megvásárlása összhangban áll a Mol-csoport kiskereskedelmi növekedési stratégiájával a kelet-közép-európai régióban. A tranzakció létrejöttével a Mol-csoport piaci pozíciója tovább erősödik a finomítók ellátási sugarán belül - írták.   

A tranzakció zárása további feltételek teljesüléséhez, többek között a versenyhivatali engedély megszerzéséhez kötött. A közlemény idézi Lars Höglundot, a Mol-csoport kiskereskedelmi igazgatóját, aki elmondta: stratégiai céljuk, hogy a kelet-közép-európai üzemanyag kiskereskedelem piacvezetői legyenek, és csehországi pozíciójuk további erősítésével újabb jelentős lépést tettek ennek eléréshez. Hozzátette: benzinkútjaik kínálatát folyamatosan bővítik.   

A Mol még májusban jelentette be, hogy szerződéseket kötött az olasz Eni társasággal annak csehországi, szlovákiai és romániai leányvállalatainak megvásárlásáról, beleértve a jelenleg Agip márkanév alatt működő 208 benzinkútból álló kiskereskedelmi hálózatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva