Hírek

2014.08.06. 11:02

A vártnál kedvezőbben teljesített az ipar

A vártnál kedvezőbbek lettek az ipari termelés júniusi adatai, a bővülés motorja továbbra is a járműipar az elemzők értékelése szerint.

BAMA

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölt előzetes adatai szerint az ipari kibocsátás júniusban 11,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző hónaphoz képest 1,8 százalékkal nőtt. Balatoni András, az ING Bank vezető elemzője szerint a vártnál jobban teljesített az ipar annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban az orosz-ukrán konfliktus miatt, az ipar, ezen belül is elsősorban a gyógyszergyártás kisebb visszarendeződését tapasztalták.
   

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház elemzője szintén úgy véli, hogy a júniusi ipari termelési adatok jobbak a várakozásoknál, gyorsuló növekedés mutatkozik. A májusi gyengébb adat - 9,6 százalékos növekedés a márciusi 10,6 százalékos után éves szinten - átmeneti megtorpanás volt csak és folytatódik a pozitív tendencia az iparban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva