Hírek

2014.09.10. 12:50

Mindenki tévedett: Navracsics oktatási biztos lesz

Korábban olyan hírek röppentek fel, hogy Navracsicsból fejlesztési, kereskedelmi vagy vámügyi biztos lehet az Európai Bizottságban.

MTI, nol.hu

Az oktatással, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak javasolja kinevezni Navracsics Tibort Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke - derül ki a brüsszeli testület által szerdán délben közzétett közleményből.

Korábban olyan hírek röppentek fel, hogy Navracsicsból fejlesztési, kereskedelmi vagy vámügyi biztos lehet - írja a nol.hu. Ez utóbbi szerepelt azon a listán is, amelyet a Reuters szivárogtatott ki az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker déli bejelentésének az előestéjén.

A francia Pierre Moscovici lett a gazdasági és pénzügyi biztosi poszt várományosa, aki a vámügyeket is felügyeli majd, a brit Jonathan Hill a pénzügyi szolgáltatásokért, a német Günther Öttinger a digitális gazdaságért felel majd biztosi tisztségében Juncker javaslata szerint.

Juncker egyébként az ígéretéhez híven nőket helyezett kulcspozícióba. A volt belügyi biztos, a svéd Cecilia Malström a kereskedelmi, a dán Margrethe Vestager pedig a versenypolitikai portfóliót kapta. Mind a két politikus liberális.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva