Hírek

2014.12.12. 13:19

Érkezik a like gomb párja?

A Facebook vezetője szerint már „gondolkodnak rajta”, hogy megalkossanak a like mellé egy másik, érzelmek kifejezésére alkalmas gombot.

Origo

Mark Zuckerbergtől a cég amerikai központjában tartott, interneten is közvetített előadáson kérdezte meg az egyik résztvevő, hogy tervezik-e a nemtetszést kifejezésére szolgáló „dislike” gomb létrehozását – írja az Origo.hu.

A Facebook vezetője erre azt a választ adta, hogy a cégnél már „gondolkodnak rajta”, de mint kiderült, semmiképp nem terveznek dislike névre hallgatót a weboldalakba illeszthető, és a facebookos megjegyezéseknél megjelenő gombból, mivel az nem szolgálná a felhasználói közösség javát.


Azt viszont maga Zuckerberg is beismerte, hogy a lájkolás gyakran félreérthető gesztus a Facebook-on. A cégvezető szerint egyébként a negatív dolgokat sem ciki lájkolni, azzal ugyanis szerinte pozitív érzéseinket közvetítjük ismerősünk felé.

Zuckerberg elmondta, maguk is érzik, hogy az egysíkú lájkolás mellett ki kellene bővíteni az oldalon az érzelmek kifejezésének lehetőségét, de ennek pontos mikéntjére még keresik a megoldást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva