Hírek

2014.12.27. 13:11

Karambol: családi ház kertjében ért földet a lezuhant a tűzoltóautó

Hat embert, köztük öt tűzoltót vittek kórházba a 4-es főúton Monorierdőn szombat délelőtt történt baleset miatt, amelyben tűzoltóautók és személygépkocsik karamboloztak. Az első vizsgálatok alapján ketten súlyosabb, hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek.

MTI

Zalavári Borbála, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy a helyszínre egy mentőhelikopter, egy esetkocsi, valamint két mentőautó érkezett. Zalavári Borbála közölte: négyen könnyű sérüléseket szenvedtek.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte, hogy az első adatokkal szemben a balesetben négy személyautó érintett.

A szóvivő elmondta: a monori hivatásos tűzoltók egy pilisi tűzhöz vonultak két járművel, amikor balesetet szenvedtek Monorierdőn.

Az egyik tűzoltóautó a 4-es főúton egy felüljárón személyautóval ütközött, majd a baleset következtében a tűzoltóautó a szalagkorlátnak ütközött és azt átszakítva mintegy 8 méter magasságból egy családi ház kertjébe zuhant. A másik tűzoltóautó is a szalagkorlátnak csapódott, a jármű félig lelóg a felüljáróról. A balesetben több tűzoltó megsérült. A személygépkocsiba egy ember beszorult, őt kiszabadították, majd átadták a mentősöknek.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: MTI/Lakatos Péter
[/caption]

A szóvivő a korábbi információkat kiegészítve elmondta: mindkét járművük felborult. A balesetben a tűzoltóautóval ütköző személyautón kívül még három autó volt érintett, ezek a karambol következtében súrolták egymást, illetve koccantak. A karambolban összesen tízen sérültek meg, közülük - a mentők tájékoztatása szerint - hat embert vittek kórházba. Ketten súlyos, négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: MTI/Lakatos Péter
[/caption]

Csámpai Attila a sérültek állapotával kapcsolatban szombat este azt mondta, hogy a korábbi tájékoztatással ellentétben nem négy, hanem öt tűzoltót vittek el a mentők, az első vizsgálatok alapján ketten súlyosabb, hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. Jelenleg már csak egy munkatársukat ápolják, a többieket hazaengedték - tette hozzá a szóvivő.

Közlése szerint a tűzoltóautónak ütköző személyautó női vezetőjét a karambolt követően életveszélyes állapotban vitték kórházba.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: MTI/Lakatos Péter
[/caption]

A nap folyamán egy daru segítségével kerekeire állították, majd elszállították a két összeroncsolódott tűzoltóautót, a kár az első becslések szerint milliós nagyságrendű. Az útra kifolyt olajat csak azután tudták felitatni, hogy a közútkezelő gépei felsózták a jeges burkolatot, ezt követően indulhatott meg a forgalom - közölte Csámpai Attila.

A baleset körülményeit az ügyészség, illetve a katasztrófavédelem belső vizsgálata tárja majd fel - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva