Hírek

2015.02.05. 10:23

Az OLAF-hoz fordul Niedermüller Péter

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke és EP-képviselője az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul az Országos Roma Önkormányzat egyik pályázatának ügyében - közölte a képviselő irodája csütörtökön az MTI-vel.

MTI

A politikus közleményében megállapítja, hogy sajtóhírek szerint súlyos korrupciós gyanú merült fel az annak idején még Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik európai uniós pályázata kapcsán.
– A hírek alapján úgy tűnik, hogy Orbán Viktor barátai mindenütt azt keresik, hogyan lehet megcsapolni európai forrásokat, és így tesz az ORÖ élére ültetett politikai szövetségese is – írta a DK-s politikus.



Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) január végén közleményben cáfolta a Híd a munka világába programmal kapcsolatos gyanúsítást, amelyet még  Hadházy Ákos fogalmazott meg. Az  LMP antikorrupciós szakszóvivője úgy nyilatkozott, hogy az ORÖ "a semmire" költött el 300 millió forintot a romák munkavállalását segítő forrásból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva