Hírek

2015.05.06. 09:33

A reformáció, a török hódítás és a kiegyezés a történelem írásbeli kérdései között

A Nyugat-római birodalomról, a reformációról, a török hódításról, az osztrák-magyar kiegyezésről kaptak kérdéseket többek között a diákok a középszintű történelem érettségi első, rövid feladatokból álló részében az eduline.hu információi szerint. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint mindenhol rendben megkezdődtek a vizsgák.

MTI

Az eduline.hu közlése szerint a feladatok között szerepeltek még a két világháború közötti Magyarországról, a második világháborútól a rendszerváltásig terjedő időszakról valamint a jelenkori népességrobbanásról, és az ENSZ-ről szóló kérdések is.

A második részben, az esszéfeladatok között Hunyadi Mátyás adópolitikája, Szent István államszervezete, a jobbágyfelszabadítás, II. József, a Rákosi-korszak iparfejlesztése és az 1960-70-es évek életkörülményei. A rövid, egyetemes történelemre vonatkozó kérdéseknél a diákok a felvilágosodás alapelvei és Németország első világháborús szerepe közül választhatnak.

A történelem írásbeli részleteiről itt írtunk korábban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva