Hírek

2015.05.13. 05:49

Nagymaroson ismét találkoznak a katolikus fiatalok

Szombaton tartják a nagymarosi ifjúsági találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltú, évente kétszer, májusban és októberben megrendezett országos lelki napja - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata.

MTI

Az eseményre sok határon túli fiatalt is várnak a szervezők, különösen a Nagymaroshoz közeli Felvidékről. A tavaszi találkozó témája a tisztaság, mottója - csatlakozva Ferenc pápa ifjúsági világnapi üzenetéhez - a Máté evangéliumából vett mondat: "Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent" - olvasható a közleményben.   

A szentmise főcelebránsa Böcskei László nagyváradi megyés püspök lesz. Az egész napos program keretében a fiatalok egyebek mellett a tisztaságról, a szexualitásról, a párkapcsolatról és a házasságról hallhatnak előadásokat, fakultációkon és beszélgetéseken vehetnek részt.   

A találkozó helyszínén több ifjúsági szervezet, lelkiségi mozgalom és program is bemutatkozik, mások mellett a Katolikus Ifjúsági Mozgalom, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, a szalézi rend, a jezsuiták és a szegedi Szent Imre Kollégium. A rendezvény részeként ezúttal is megrendezik a Duna partján a Gyerekmarost, amelyre csaknem nyolcszáz gyermeket várnak.   

A katolikus ifjúsági találkozó története négy évtizedre nyúlik vissza, akkor Sillye Jenő egyházzenész és barátai a Dunakanyarban énekes-imádságos összejöveteleket szerveztek, amelyeket később a fiatalokkal foglalkozó papok, köztük Balás Béla - ma kaposvári megyés püspök - és Kerényi Lajos pártfogásukba vettek - írták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva