Hírek

2015.05.14. 18:47

Questor ügy: nem lesz nyomozás Győrben hanyag kezelés miatt

Elutasította a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a győri önkormányzat ellen egy magánszemély által tett feljelentést, amely szerint nem szabályosan járt el az önkormányzat, amikor a Quaestoron keresztül vásárolt állampapírokat – közölte csütörtökön a megyeszékhely városházájának szóvivője.

MTI

Domanyik Eszter közleménye szerint az ügyészség "a hanyag kezelés" miatt benyújtott feljelentést elutasította, így "végérvényesen bizonyítást nyert", hogy az önkormányzat szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően államilag garantált állampapírt vásárolt, és joggal várja, hogy az összeg kamatokkal együtt mielőbb visszakerüljön a város kasszájába.    

A tájékoztatás kitér arra, hogy az ügyészség szerint is szabályos volt a Quaestorral idén január 16-án kötött szerződés, amely szerint az önkormányzat 999 millió 987 ezer 373 forint értékben vásárolt államkötvényeket a brókercégen keresztül, így "a várost nem érte vagyoni hátrány". Az adásvételi szerződés szerint az állampapírok jelenleg is megvannak, a zár alá vétel megszüntetése után azokat a Quaestor felszámoló biztosa kiadja az önkormányzatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva