Hírek

2015.06.03. 12:22

Orbán Szolnokon: megállapodás született az útfejlesztésről

Megállapodás szerint legkésőbb 2019-ig Budapestet és Szolnokot négysávos autóút köti majd össze - közölte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Szolnokon.

Szoljon.hu

Megállapodás született arról, hogy legkésőbb 2019-ig Budapestet és Szolnokot négysávos autóút köti majd össze, mégpedig a "klasszikus nyomvonalon", a ferihegyi repülőtértől induló 4-es főút nyomvonalán - közölte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Szolnokon, miután a Modern városok program részeként együttműködési megállapodást írt alá Szalay Ferenccel (Fidesz-KDNP), a város polgármesterével - írja a szoljon.hu.

Arról is döntöttek a megbeszélésen, hogy megépítik a Szolnokot északi irányból elkerülő útszakaszt - tájékoztatott a kormányfő.

Az autóút-építés mellett a megállapodás iparipark-, sporttelep-, művésztelep- és kikötőfejlesztést, valamint a Tiszaliget fejlesztését tartalmazza. Emellett az is szóba került, hogy az országos vízügyi irányítás Szolnokra költözzön, de erről nem zárták le a tárgyalást - mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, azt is célul tűzték, hogy a jövőben a magyar vasút minél nagyobb számban használjon Szolnokon készülő járműveket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva