Hírek

2015.07.07. 11:49

Halállal ért véget a menekülés a Csatorna-alagútban

Baleset következtében meghalt kedd reggel egy illegális bevándorló a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagútban. A szerencsétlenség jelentős fennakadásokat idézett elő a forgalomban - közölte a helyi prefektúra.

MTI

A France Info francia hírrádió tudósítása szerint a baleset körülményeiről egyelőre annyi ismeretes, hogy reggel 6 óra körül három migráns felmászott egy teherautóra, amely egy konvoj részeként a francia oldalról a brit oldal felé tartott. Nem sokkal később az egyikük holttestét megtalálták a hatóságok.   

Az alagút hat szakasza közül az egyiket lezárták a baleset vizsgálatának idejére, de a forgalmat nem függesztették fel az alagútban.   

"Miután migránsokat észleltünk az egyik teherszállító konvojban, kora reggel, a konvojt azonnal leállítottuk" - közölte a prefektúra. A francia rendőrség és a határőrség biztonsági átvizsgálása során találták meg a hatóságok a holttestet. "A közlekedést rövid időre háromnegyed 6-kor felfüggesztettük a brit irányba" - tette hozzá a prefektúra.    

A baleset körülményeinek kivizsgálása jelenleg is folyamatban van. Az Eurotunnel délelőtt 10 óra után jelentette be a Twitteren, hogy mintegy három órás késére kell számítani a Nagy-Britannia felől  érkező konvojok esetében, s egy órára a Franciaország felől indulóknál. A kamionok teherszállító vasúti konvojokban haladnak át az alagúton.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva