Hírek

2015.07.02. 08:35

Több helyen egyszerre kezdik építeni a kerítést

Szijjártó Péter szerint azokon a területeken kezdődik meg a magyar-szerb határ mentén húzódó kerítés építése, amelyek a leginkább "kitettek" a bevándorlási nyomásnak.

MTI

Ahogy az M1 reggeli műsorában Szijjártó Péter közölte, néhány hónapot vesz igénybe a magyar-szerb határra tervezett ideiglenes határzár kiépítése. Elmondta, hogy nyolc-tíz helyszínen egyszerre kezdődik majd el a munka, mégpedig azokon a területeken, amelyek a leginkább "kitettek" a bevándorlási nyomásnak, hogy "világos legyen mindenki számára, az ilyen törvénysértő cselekedeteknek Magyarország gátat szab" – írja a HVG.

A miniszter hozzátette, a két ország viszonyát nem árnyékolja be a határzár. – Ez egy olyan kényszerintézkedés Magyarország részéről, amellyel megvédjük Magyarországot, és mint külső határ, megvédjük az Európai Uniót is az elképesztő mértékű illegális bevándorlással szemben – fogalmazott Szijjártó Péter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva