Hírek

2015.10.01. 17:36

600 ezer VW-járművet hívnak vissza Olaszországban

Hatszázezer olaszországi autót érinthet a VW német autógyár által elrendelt ellenőrzés a károsanyag-kibocsátás értékeit módosító szoftverek kiszűrésére.

MTI

A La Repubblica olasz napilap csütörtöki internetes oldalának értesülései szerint az olasz utakon közlekedő VW és a német márkához tartozó más járművek közül ennyiben lehet beszerelve az érintett szoftver.

Korábbi adatok szerint a dízelbotrány az egész világon mintegy 11 millió járművet érint. A szoftverrel felszerelt autókból Olaszországban 2008 óta egymilliót adtak el. A La Repubblica.it hatszázezerre teszi azoknak a számát, amelyeket a VW biztosan visszahív, hogy saját olaszországi műhelyeiben ellenőrizze és szükség esetén „megjavítsa” őket.

A VW hétfőn függesztette fel dízeljárműveinek olaszországi értékesítését. Erre a német autógyár olaszországi igazgatósága utasította az itáliai viszonteladókat.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva