Hírek

2016.06.21. 05:56

A magyar válogatottat irigylik Romániában

Halálos fenyegetést kapott Anghel Iordanescu, román szövetségi kapitány, miután Albánia 1-0-ra legyőzte Romániát. Az albán sajtó hőstettről, a román szégyenről írt a meccs után.

ÉS

Albánia vasárnap 1–0-ra legyőzte Romániát, ezzel pedig a román válogatott utolsó lett az A-csoportban. Bukarestben bekísértek a rendőrségre egy férfit, aki a segélyhívó számra telefonálva azt közölte, ki fogja végezni Iordanescut. A sajtó egybehangzóan csúfos kudarcként értékelte a válogatott szereplését. „Siralmas”, „kínos”, „szégyenletes” jelzőkkel illették a szerény képességűnek tartott Albániától elszenvedett vereséget, az albánok legutóbb 68 éve tudták legyőzni Romániát (az albán lapok ezzel szemben hőstettről írnak). Az elhibázott taktikát, az óriási bakikat és az önbizalomhiányt tartják a kudarc okának.

Az egyik sportblog azt írta: „Nem hittem volna, hogy valaha Magyarországot kell irigyelnem a futballteljesítménye miatt.” Kifejtette, a románokkal ellentétben a magyarok szövetségi kapitánya bízott a fiatalokban is, de számított az idősekre is (sokan hiányolták a román csapatból a 36 éves Sanmarteant), jól tudta ötvözni a fiatalok lelkesedését az idősek tapasztalatával.

A csoport másik mérkőzésén a kapufát háromszor is eltaláló franciák a Svájc elleni gól nélküli döntetlennel is megszerezték a csoportgyőzelmet, Svájc is elégedett lehet a biztos továbbjutást érő második hellyel.

A-csoport, 3. forduló:
Albánia–Románia 1–0 (1–0)

Lyon, 49 752 néző, v.: Pavel Královec (cseh)
Gólszerző: Sadiku (43.)
Sárga lap: Basha (6.), Memushaj (86.), Hysaj (94.), illetve Matel (54.), Sapunaru (85.), Torje (93.)
Albánia: Berisha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Abrashi, Basha (Cana, 83.), Memushaj – Lila, Sadiku (Balaj, 59.), Lenjani (Roshi, 77.)
Románia: Tatarusanu – Sapunaru, Grigore, Chiriches, Matel – Prepelita (Sanmartean, a szünetben), Hoban – Popa (Andone, 69.), Stanciu, Stancu – Alibec (Torje, 57.)

A-csoport, 3. forduló
Franciaország–Svájc 0–0

Lille, Stade Pierre Mauroy, 45 616 néző, v.: Damir Skomina (szlovén)
Sárga lap: Rami (25.), Koscielny (83.)
Franciaország: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Sissoko, Cabaye, Pogba – Coman (Payet, 63.), Gignac, Griezmann (Matuidi, 77.)
Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez – Shaqiri (Fernandes, 79.), Behrami, G. Xhaka, Mehmedi (Lang, 86.) – Dzemaili – Embolo (Seferovic, 74.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva