Hírek

2016.06.20. 10:32

Hangolódjon a Balatonra, úgy is itt nyaral az ország – gigamix strandoláshoz

Itt van, visszavonhatatlanul, vakációval, nagy melegekkel, heves zivatarokkal, és ami a legfőbb: Balatonnal. A nyár. Szezonkezdés-megamix a legnagyobb balatoni slágerekkel, ha már a strandra készül, hangolódjon fel rendesen. Vigyázat, brutális retroveszély!

mw

Korosztályi eltérések lehetnek, de rengetegen ismerik az Ez történt Lellén című könnyed slágert, amit eredetileg Fényes Kató tolmácsolásában szerethette meg a korabeli nagyérdemű, a valamivel fiatalabbak Kern András előadásában emlékezhetnek rá a Sztracsatella című filmből, ahol a színész egy idegösszeomlás szélén táncolló karmestert alakít. A jelenet előtt éppen kiszökik a próbára, ahol aztán tartanak egy kis pihenőt a zenészek megfeszített munka közben, pont ezzel a dallal.



Nekem a Balaton a Riviéra, nem is kérdés, az érzést Németh Lehel és Felföldi Anikó tolmácsolásában ismerik a legtöbben, de Marót Viki feldolgozása sem utolsó még így az elején.




Nem mehetünk el a furcsa ruhákban egy csónakban gitározó Demjén Ferenc mellett, aki némiképpen elészaladt a Bergendyvel a Ha kiszárad a Balaton című dalban napjainkat érintő vízállásproblémának feszegetésével. De mi ezt egyáltalán nem bánjuk…, hiszen tudjuk, nem száradt ki.

KFT: Balatoni Nyár slágerét vélhetően mindenki ismeri az országban. Szolgáljon kuriózumként egy 1989-es felvétel a szép emlékű ÁSZ című műsorból, amikor még Geszti Péter marketing és slágergyártás helyett azzal foglalkozott, hogy fiatal tehetségek után kutatott a Magyar Televízióval. A dalnak ezer feldolgozása létezik a rocktól a hip-hop stílusig, most mégis egy klasszikus diszkó-feldolgozást választottunk, ha másért nem, legalább a videó remek, zamárdiban készült háttérképe miatt.


A Napolaj egy kicsit sikamlós ugyan, de ki ne ismerné, aki valaha lehúzott ablakkal száguldozott kicsit az M7-es autópályán a kétezres évek elején. S itt is van rögtön kedvenc feldolgozásunk Csuja Imrétől, amire egyszerűen nincsenek szavak.


Ugyanilyen klasszikus a 4F Club Balatoni láz című, mit dala, szerzeménye, amitől biztosan sokaknak túlment az adrenalin a vérükben egy ponton, ha mástól nem is, akkor legalább az Aga utca All Stars zseniális, stílusegyvelegnek is tekinthető remixe miatt, ami simán beillk a szegény ember"> Blink-182-jének, yeah.

V. Zolika esetén ki kell emelni: 850 ezer megtekintés nem tévedhet. Külön felhívnánk a figyelmet a professzionális klipre, s a brutálisan keményfából baltával faragott slágerrímekre. Remixet még nem találtunk :(

Kelemen Kabátban keszegeit nem kell bemutatnunk a mostanában éppen közönségét veszítő Petőfi Rádión szocializálódott generáció tagjainak. Mi kell még, ha az ember a Balatonra készül, na ugye!

A folk és a ska kedvelőit sem hagyhatjuk magunkra a Cimbaliband jóvoltából igazi gyöngyeszem a Balatoni nyaraló. Ritkán látni ilyen jókedvű társaságot a Balatonban népzenei dallamokra ropni.

+1 Csakis rockereknek. Inkább szól a vonatról, meg talán a minden másról, mégis, aki utazott valaha tömött vonatfülkében nyaralni, vagy balatoni fesztiválra, jól pörgethette hangulatát a Tankcsapda: Vonat című, korabeli, slágeergyanús nótájával, amiből nyilván csak azért nem lett az, mert akkor még nem szelídültek a maihoz hasonló rádióbarát zenekarrá a debreceni trió tagjai...

+ egy meg még egy
A Pancsoló kislány nem balatoni sláger, de aki várt már a teszetoszáskodó szülőkre, miközben a többiek már kint csapatták a hullámokat, gyakran eszébe juthat a sláger. Akár eredetiben, akár Nagy Feró és a Beatrice előadásában.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva