Hírek

2016.06.21. 05:46

Juhász Roland: „Nem bokszzsáknak jöttünk”

Juhász Roland földöntúli boldogságot érzett, amikor Izland ellen kivonulhatott a pályára, az Eb előtt bízott benne, hogy négy pontot szereznek. Böde Dániel „elpanaszolta", hogy Saevarsson gólt vett el tőle, de örül a pontszerzésnek. Nikolics Nemanja végig hitt abban, hogy sikerül egyenlíteni.

Éber Sándor

„Nemcsak kijöttünk ide, hogy jól érezzük magunkat, meg akartuk mutatni, hogy helyünk van a mezőnyben, én bíztam a négy pontban, nem bokszzsáknak jöttünk a tornára” – hangoztatta tegnap Juhász Roland a magyar válogatott sajtótájékoztatóján. A Videoton védője elmondta, tudták, hogy apró dolgok dönthetnek Ausztria és Izland ellen. „Ezeken a találkozókon mi voltunk élesebbek, és reméljük, ez a folytatásban is így marad” – jelentette ki Juhász. Hozzátette, a játékosokat kifejezetten motiválta, hogy a különféle összehasonlításokban folyamatosan hátrasorolták a magyar csapatot, így például a futballisták összértékét tekintve is.

Az osztrákok elleni mérkőzést még kihagyó, de Fiola Attila sérülése miatt az izlandiak ellen már kezdő Juhász a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának elmondta, edzett, hogy készen álljon a feladatra. Közel a 33-hoz nagyon jól tudja, mi kell ahhoz, hogy a megfelelő állapotba kerüljön, a játéklehetőség pedig még rádob egy-két lapáttal. „Tényleg földöntúli boldogságot éreztem, amikor kisétálhattam a marseille-i gyepre, erre a pillanatra vártam egész életemben” – mondta Juhász.

A középhátvéd hangsúlyozta, hogy egy pillanatra sem bízzák el magukat, tudják nagyon jól, eddig is az alázatuk, a szervezettségük, az elvégzett munka és a csapatszellem repítette őket. Juhász szerint az eddigi sikerek nagyban köszönhetőek a szurkolóknak, akik olyan hangulatot teremtettek, mintha hazai pályán játszanának.

„Az az elsődleges, hogy továbbjussunk, de ha választhatnék, akkor Angliával szeretnék találkozni a legjobb 16 között” – mondta Böde Dániel. A Ferencváros csatára az eddig megszerzett négy pontot elfogadta volna a torna kezdete előtt.

„Elvette előlem a gólt, de talán majd kárpótol az élet – mondta félig-meddig sajnálkozva Böde az izlandi Birkir Saevarsson öngólja kapcsán, de a hajrábeli pontszerzés miatt egyáltalán nem volt elkeseredve. – Szerintem mindenki aláírta volna előre a két mérkőzésen szerzett négy pontot, mi is, úgyhogy elégedettek lehetünk. Az izlandiak elleni meccsel csak azért nem vagyok, mert nem várt akadályba botlottunk, de nem akarok a játékvezetőre mutogatni” – mondta az FTC csatára. Böde közölte, igyekszik minden lehetőséget megragadni, ha egy percet kap, azt az egy percet, ha húszat, azt a húszat próbálja teljes erőből megnyomni. A magyar élvonal gólkirálya egyetértett Juhásszal abban, hogy pályafutásuk legemlékezetesebb találkozóin vannak túl, még akkor is, ha mindketten csak a másodikon szerepeltek.

„Értékeljük az ikszet, főleg úgy, hogy a hajrában egyenlítettünk – nyilatkozta Nikolics Nemanja a Nemzeti Sportnak. – Nem volt egyszerű beállni, mert Izland szinte csak a védekezésre koncentrált, de végig hittünk abban, hogy sikerül pontot szerezni. Megint úgy játszottunk, hogy emelt fővel jöhettünk le a pályáról. A passz? Természetesen Daninak szántam. De a magam részéről cseppet sem bánom, hogy végül az izlandiról pattant be a labda. Dani szerencsére nem is rám, hanem rá haragszik” – mondta a lengyel gólkirály.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva