Hírek

2016.06.15. 06:00

Monarchiabeli hangulatban barátkoztak az osztrák és magyar drukkerek

Vörösbe borult Bordeaux, barátkoztak a magyar és az osztrák szurkolók a meccs előtt.

BAMA

Már kora délután fantasztikus hangulatról számolt be Bordeaux-ból helyszíni tudósítónk tegnap a magyar-osztrák mérkőzés előtt, amelyet aztán óriási meglepetésre a magyarok nyertek 2-0-ra.

A magyar ultrák 14 órára hirdettek gyülekezőt Bordeaux belvárosában, onnan együtt indultak a stadionhoz, ahol 44 év után játszott Eb-mérkőzést a magyar válogatott. A város vörösbe borult, mivel mindkét csapat drukkerei alapvetően piros mezt viselnek.

A tudósítások szerint a hangulat barátságos volt, az osztrák drukkerek nem egyszer „Ria, ria, Hungária" rigmussal köszöntötték az előttük vagy mellettük elhaladó magyar szimpatizánsokat. Számos közös fotónak és összeölelkezésnek lehettek szemtanúi a bámészkodók. A rivalizálás abban merült ki, hogy mely tábor volt hangosabb egy-egy rigmus előadásában. A szurkolók szívesen hangoztatták tippjeiket a mérkőzés előtt, a magyarok és az osztrákok is főként 2-1-es győzelmet vártak, persze ki-ki saját válogatottjától.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Vörösbe borult Bordeux (Fotók: Hegedűs Gábor)
[/caption]

A bordeaux-i hatóságok békés mérkőzésre számítottak (nem is sorolták a kockázatos események közé), délután semmi sem utalt arra, hogy a szurkolók egymásnak mennének. Egy, az Eb-n dolgozó magyar biztonsági őr az Origo tudósítóinak azt mondta, az izlandiak elleni szombati marseille-i meccs előtt a magyar szurkolóknak is nagyon óvatosnak kell lenniük, különben könnyen bántódásuk eshet.

Lemaradtak a dalszerzők

London Több magyar szurkoló is lemaradt a Magyarország–Ausztria csoportmérkőzésről a bordeaux-i repülőtér dolgozóinak sztrájkja miatt. Lotfi Begi, a magyar válogatott drukkereinek szóló album zenei producere elmondta, a Luton repülőtérről nem tudtak továbbrepülni a mérkőzés helyszínére, néhányan megpróbáltak más megoldást választani, hogy odaérjenek még az összecsapásra, de a legtöbben már visszatértek Budapestre.

Náksi Attilával – a válogatott hivatalos dalának, Az éjjel soha nem érhet véget szerzőjével – közösen léptek volna fel a mérkőzés után egy bordeaux-i klubban a magyar szurkolók előtt.

Nem volt jogsértés

Az Eb-re tartó magyar labdarúgó-szurkolók egyik utazásszervezőjük szerint semmilyen törvényellenes cselekményben nem vettek részt, és amikor Milánó közelében hétfőn megállították őket, akkor ők szenvedtek el jogsértéseket. Poszpischek Tamás azt közölte: senki ne üljön fel semmilyen álhírnek, csúsztatásnak vagy esetleg dezinformációnak.

Szerinte fölösleges vegzatúrában volt részük Olaszországban, ahol pirotechnikát és alkoholt vettek el tőlünk, és ezen kívül még élelmiszert és gyógyszert is. Táskáikat, bőröndjeiket nélkülük nyitották fel, és indok nélkül mindenüket szanaszét dobáltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva