Hírek

2016.06.30. 12:17

Rájöttünk, miből gazdagodott meg a Tankcsapda, leleplezés!

Bár a Blikk éles szemű újságíróinak, akik kiszúrták, hogy a debreceni rocktrió kft-je három év alatt 483 millió forintos árbevételt (azaz nem nyereséget!) produkált, nem válaszolt a zenekar, hogy mégis „mibű”, mi rájöttünk a válaszra.

mw

Amiért nem kellett valami sokat ketetni, elég volt csak megnézni a Tancsapda Instagram oldalát.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: https://www.instagram.com/tankcsapda/
[/caption]

Aki ezek után például fanyalognak, ha Csapda koncertre akarna jegyet váltani, jusson eszébe, a kép, hiszen a baromfihús-piac az, amit igazán kopaszt a zenekar.

A tréfát félre téve, az 1989 óta, mondhatni üzemszerűen működő zenekar, mely méltán nevezhető Magyarország ikonikus rock zenekarának, pontosabban Lukács és Fejes által négy évvel ezelőtt alapított cége 2013 ban nettó 195 millió forintos bevétellel zárt- írta a Blikk a minap. A lap szerinti „kaszálás” 2014-ben is folytatódott, akkor 170 millióval zártak, és a friss kimutatás szerint 2015-ben 118 millióval gazdálkodtak. Ha ezt a látszólag soknak tűnő összeget napi árfolyamon dollárra váltjuk, akkor körülbelül három év alatt kapunk 1,6-1,7 millió dollárt. Csak viszonyítási alapként az AC/DC februárban egyetlen chicagói koncerten tett szert ekkora bruttó árbevételre, igaz a nézőszám megközelítette a 14 ezret.

A Tankcsapda cégének bevétele különben nemzetközi kitekintésben értelmezhetetlenül szerénynek tűnik. Főleg annak függvényében, hogy egy négy esztendővel ezelőtti sorrend szerint az akkor legjobban kereső Jon Bon Jovi 79 millió dollárt, vagy például a hatodik Red Hot Chilli Pappers 40 millió dollárt zenélt össze a koncertjeiken egyetlen esztendő alatt.



A Tankcsapda évtizedek óta toronymagasan a legjobb magyar bandák között van, s lehet őket szeretni, nem szeretni a tagcserék és a zenés elhajlások miatt, de profizmusukat lehetetlen elvitatni. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy amellett, hogy minden jelentős hazai fesztiválon top fellépőnek számítnak, tavaly és tavalyelőtt is ugyanolyan elánnal koncertezték végig az országot, mint 1991-ben például. Emellett igazán sikeres klubturnét tudhatnak maguk mögött az Egyesült Királyságban, és történetük során az Egyesült Államokban is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva