Hírek

2016.07.16. 11:21

17 éves lány a nizzai mészárlás magyar sérültje

Csupán 17 éves az a székesfehérvári lány, aki barátnőjével együtt vészelte át a 84 halálos áldozatot követelő nizzai terrortámadást, amelyet időközben az Iszlám Állam vállalt magára. Annát bár elsodorta a tömeggyilkossághoz használt fehér kamion, és meg is sérült, a legfontosabb, hogy élve megúszta a csütörtök esti vérengzést. Barátnőjével a napokban térnek vissza Magyarországra.

BAMA

Svájci barátnőjével nézte végig a tűzijátékot a székesfehérvári Anna, majd elindult megkeresni magyar barátnőjét, Zitát. Mindkét lány nyelvet tanulni érkezett Nizzába. A terrortámadás napján a közeli Grasse-ban kirándultak, majd hazamentek nizzai szállásukra elkészülni az esti tűzijátékra.

Mint azt a fiatal lány barátnője közvetítésével a Borsnak elmondta, Annát elsodorta a vérengzéshez használt, összesen több mint 20 tonnás kamion - barátnője, a másik magyar, Zita szerencsésen megúszta.

– Hatalmas volt a tömeg és egyszer csak megjelent az óriási fehér kamion. Amerre néztünk, mindenhol pánikba esett embe­rek szaladtak, akik próbáltak kitérni előle. Engem elsodort a kamion, de túléltem. Visszamentem a szállásra, még mindig fáj az egész testem – tolmácsolta Anna szavait a Borsnak Zita.

Zita a tengerbe menekült a támadás láttán: – Minden vérben úszott, holttestek feküdtek az utcán. An­náé­kat sehol sem találtam. Visszamentem a szállásra, végigsírtam az éjszakát – mondta a lány, aki sokkot kapott a terrortámadás láttán.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: AFP
[/caption]

Mindkét lánynak pszichológus általi segítséget ajánlottak, Anna viszont elutasította a lehetőséget. A fiatalok a napokban térnek vissza Magyarországra.

Az Iszlám Állam volt

Másfél nappal a terrortámadás után egy, a terrorszervezethez köthető hírügynökségen keresztül az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a 84 halálos áldozattal járó merényletért - erről az Index írt szombaton, a Le Figaro című francia lapra hivatkozva.

A csütörtök este történt támadásban összesen 84-en vesztették életüket, köztük 10 gyermek. Több mint 200-an megsérültek, 52-en súlyos állapotban vannak, 25 embert pedig az intenzíven ápolnak.

A terrortámadás részleteiről itt, a tömeggyilkossághoz használt kamion sofőrjéről pedig itt olvashat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva