Hírek

2016.12.30. 11:22

A kincstár kezeli jövőre az agrártámogatásokat

A kifizetésekben nem lesz fennakadás.

BAMA

Akkreditált szervezetként a Magyar Államkincstár kezeli január 1-től a területalapú és a vidékfejlesztési támogatásokat, a kifizetésekben nem lesz fennakadás – közölte tegnap Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jelenlegi formájában megszűnik, tevékenységét részben a Magyar Államkincstár, részben pedig a megyei kormányhivatalok veszik át.

Az MVH kifizető-ügynökségként működött, ezt a feladatot a jövőben az államkincstárnak kell ellátnia. Ahhoz, hogy a közvetlen területalapú, valamint a vidékfejlesztési támogatások kifizethetőek legyenek, majd pedig az Európai Bizottsággal elszámoljanak, a kincstárnak akkreditált szervezetté kellett válnia – mondta el Kis Miklós Zsolt. Az eljárás lezajlott, és az elkészült jelentés alapján az illetékes hatóság december 27-én kiadta az államkincstár feltételes akkreditációját. A folyamat az Európai Bizottság tájékoztatása mellett történt. A végleges akkreditációt jövő október 15-ig le tudják zárni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva