Hírek

2016.12.20. 12:38

Andor lehet a baloldal kormányfőjelöltje

Andor László közgazdász, volt uniós biztos lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje 2018-ban – értesült a Magyar Idők.

MW Központi Szerkesztőség

A lap több forrása szerint a háttérben ismét megkezdődött a miniszterelnök-jelölti casting a baloldalon, Andor mellett nemcsak a szocialisták, hanem a DK, valamint az Együtt (ők egyébként ezt tegnap cáfolták) is kiáll.

Andor László közgazdász, a közgazdaság-tudomány kandidátusa, egyetemi docens, a neomarxista Eszmélet című társadalomkritikai folyóirat egykori főszerkesztője. 2005 és 2010 között a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagja volt. 2010–2014 között az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosaként tevékenykedett.

Andor László 1998 óta az MSZP közgazdasági tagozatának vezetőségi tagja, 2005 óta tiszteletbeli társelnöke. Az MSZP delegáltjaként 2002 és 2005 között a Fővárosi Közgyűlés Európai Integrációs és Külügyi Bizottságának tagja volt. Korábban az ellenzéki pártok azt nyilatkozták, hogy olyan emberre lenne szükség a miniszterelnöki poszton, aki egyrészt elhivatott politikai irányban, viszont nem támadható, és elismert szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva